Lots logotyp
Bröd!

En limpa håller sig bra inslagen i handduk i ca 5 dagar. Torrvarorna (utöver salt och bikarbonat) kan bytas ut mot andra mjöltyper, frön, nötter eller torkad frukt. Även vissa färska frukter fungerarm t.ex. banan eller äpple. Håll dock i minnet att alltid ha med minst 5dl vetemjöl (annars faller brödet sönder).

Starta ugnen, 175 grader. Smöra och bröa en ugnsfast form.

Blanda 1tsk salt och 1,5tsk bikarbonat med 6dl vetemjöl, 8dl grahmsmjöl, 2dl linfrö och 2dl solrosfrö i en stor bunke. Var noga med att sprida bikarbonatet väl.

Rör ned 2dl mörk sirap och 1l filmjölk.

Häll ut smeten i formen. Avsluta gärna med att stör solrosfrön över brödet och pressa ned dem lätt så att de fastnar på ovansidan.

Grädda ca 90minuter