Hem » Fläskkarré i ugn 100 grader

Fläskkarré i ugn 100 grader

Introduktion till Fläskkarré i ugn 100 grader

Fläskkarré i ugn 100 grader är ett viktigt recept som alla hemkockar borde känna till. Detta recept kombinerar fläskkarré, en långsamt grillad eller rökt köttbit, i en varm ugn för att skapa en saftig och välsmakande maträtt.

Förberedelser

Att förbereda fläskkarré kan vara en tidskrävande process. Köttet behöver marineras i upp till 24 timmar, så kom ihåg att planera i förväg. Men den faktiska tillagningstiden är mycket snabbare, eftersom köttet bara behöver baka i ugnen vid 100 grader i ungefär två timmar för att bli ordentligt genomstekt.

Ingrediens Mängd Tillagningstid
Fläskkarré 1 kg 24 timmar marinering, 2 timmar bakning
Salt Efter smak N/A
Svartpeppar Efter smak N/A
Rosmarin 2 kvistar N/A

Steg för att laga fläskkarré i ugnen vid 100 grader

1. Börja med att marinera fläskkarrén

Marinering av köttet är nödvändigt för att uppnå maximal smak. Använd kryddor som salt, svartpeppar och rosmarin för att ge det god smak.

2. Förvärma ugnen till 100 grader

Förvärm din ugn till 100 grader för att förbereda för bakning. Denna låga temperatur kommer att tillåta köttet att baka långsamt och bibehålla sin saftighet.

3. Grilla köttet

Lägg fläskkarrén i ugnen och låt den laga i två timmar tills köttet är helt genomstekt. Kontrollera temperaturen med en kötttermometer för att säkerställa att det är korrekt genomstekt.

4. Låt köttet vila innan servering

Efter tillagningen, ta ut fläskkarrén ur ugnen och låt den vila i minst 10 minuter innan du skär den. Detta ger köttsafterna tid att fördela sig jämnt genom biten, vilket gör det extra saftigt och läckert.

Om du följer de här stegen noggrant, kan du njuta av perfekt tillagad fläskkarré i ugn 100 grader varje gång. Lycka till!

Magnus Westin

Tillbaka till toppen