Hem » Han mördade lärare i Malmö

Han mördade lärare i Malmö

I mars 2021 fick polisen ett larm från en skola i Malmö. Det var från skolan Malmö Latin som ligger i de centrala delarna av staden. En person hade tagit sig in på skolan och tagit två lärare som gisslan.

Polisen var på plats på skolan inom bara några minuter. De kunde konstatera att det som pågick var att en ung man hade kommit till skolan med en yxa. Han hade tagit två kvinnliga lärare med sig in ett rum och låst dörren. Vid något tillfälle hade han själv larmat polisen som alltså var på plats mycket snart.

Trots att polisen var snabb så hann mannen mörda de två lärarna med yxa. Eventuellt använde han också något annat föremål men det råder oklarheter kring det.

Mördade lärare i Malmö Flashback

Vissa andra detaljer från mordet blev med tiden kända. Mycket tack vare avslöjanden på Flashback under sommaren 2022. Där spekulerades också i vem mördaren var. Rättegången hölls på hösten samma år.

Bara några månader tidigare hade regeringen beslutat att den så kallade straffrabatten för ungdomar skulle försvinna. Det innebar att mördaren blev dömd till livstids fängelse för brottet. Eftersom han vid tillfället var 18 år gammal är han den yngsta någonsin i Sverige som blivit dömd till livstid.

Magnus Westin

Tillbaka till toppen