Hem » Hur många dagar är det kvar till jul

Hur många dagar är det kvar till jul

Väntan på julen

Julen är en av de mest älskade högtiderna i Sverige. Oavsett om du är barn eller vuxen så är den magiska stämningen något vi alla ser fram emot. Frågan ”hur många dagar är det kvar till jul?” blir alltmer frekvent ju närmare vi kommer. Men oroar dig inte, vi har svaret på din fråga.

Räknaren till Juldagen

Beroende på vilken dag du läser detta, så varierar antalet dagar till nästa jul. Det bästa sättet att ha koll på hur många dagar det är kvar till jul är med hjälp av en så kallad juldagräknare. Många appar och webbplatser erbjuder denna tjänst. Det enda du behöver göra är att skriva in dagens datum, och räknaren sköter resten.

Datum Antal dagar till jul Månad
1 januari 358 Januari
1 februari 327 Februari
2 mars 298 Mars
15 april 253 April

Skapa din egna nedräknare

En annan rolig och personlig idé att hålla räkningen på hur många dagar det är kvar till jul är att göra din egna nedräknare. Detta kan vara ett fantastiskt projekt att arbeta med tillsammans med barn och kan hjälpa till att skapa ännu mer julstämning.

Du kan använda olika material som papper, kartong eller tyg och skapa en visuell representation av dagarna som leder upp till juldagen.

Varför vi längtar efter julen

När allt kommer omkring, varför är vi så ivriga att räkna ner dagarna till jul? Den enkla sanningen är att julen för med sig en massa glädje och lycka. Det är en tid då familjer kommer samman, vi byter presenter, äter god mat och njuter av varandras sällskap. Kort sagt, det är tid för kärlek och värme.

Så oavsett om du använder en räknare online, skapar din egen nedräknare, eller bara markerar dagarna på din kalender, kom ihåg att varje dag som passerar är en dag närmare denna speciella dag. Men glöm inte att njuta av varje dag, för julen kommer bara en gång om året. Hur många dagar det än är kvar till jul, låt förväntan byggas upp och gör väntan lika speciell som själva dagen.

Magnus Westin

Tillbaka till toppen