Hem » Peter Magnusson – 10 år i tv, på film och bakom kameran

Peter Magnusson – 10 år i tv, på film och bakom kameran

Peter Magnusson är en svensk komiker, skådespelare, programledare och manusförfattare. I sommar har du kunnat se honom i komediserien ”Sommaren med släkten”. Peter Magnusson har en lång karriär bakom sig, med olika produktioner för både filmer och tv. Han har även gjort några roller på teaterscenen och krogshower tillsammans med kollegor.

Snabbfakta om Peter Magnusson

BarnPeter Magnussons dotter Greta Magnusson
FlickvänOklart om Peter Magnusson har flickvän
InstagramPeter Magnussons Instagram är @charlespetermagnusson
LängdPeter Magnusson sägs vara 186 cm lång

Peter Magnussons mest sedda film

Peter Magnusson har varit med i en hel del filmer. Han har också skrivit manus till några av dem. Till exempel skrev Peter Magnusson manus till filmen ”Sommaren med Göran” som hade svensk biopremiär sommaren 2009. Av de filmer som Peter Magnusson skrivit manus till är det den som hittills varit den mest sedda.

Filmen handlar om Göran som blir dumpad av sin flickvän precis när sommaren börjar. Han har problem på jobbet eftersom han ligger efter, och hans brevlåda är full av inkassokrav. Alla Görans vänner ska åka på en midsommarfest till Doddes lyxiga sommarställe i skärgården. Göran är inte bjuden. Görans kompis Alex är bjuden, men han måste passa sin flickväns hund. Det slutar med att Göran, Alex och hunden åker till Doddes sommarställe. Göran letar efter den stora kärleken på den blöta festen. Peter Magnusson spelar huvudrollen, och David Hellenius spelar hans vän Alex.

I filmen medverkar flera andra kända skådespelare, som exempelvis Mirja Turestedt, Niklas Engdahl, Peter Dalle, Alexandra Rapaport med flera. Filmen ”Sommaren med Göran” sågs av nästan 600 000 biobesökare sommaren 2009. 

Peter Magnusson har synts på film många gånger

Peter Magnusson skrev även manus till filmen ”En gång i Phuket” 2012. Filmen sågs av drygt 400 000 biobesökare. Han har själv huvudrollen i filmen, som handlar om Sven som är karriärcoach men uttråkad och missnöjd med hur hans liv är. Han bestämmer sig för att säga upp sig från sitt jobb och resa till Thailand. Där ska han skriva en roman. I Thailand träffar han flera olika människor och lär sig om kärlek och vänskap. Och om sig själv.

Även i denna film medverkar flera kända skådespelare, bland annat Alexandra Rapaport, Lena Rehnberg, David Hellenius, Jenny Skavlan med flera. 

Peter Magnusson har medverkat i flera filmer förutom dessa två, bland annat:

 • Lasse-Majas detektivbyrå – von Broms hemlighet, 2013
 • Tillbaka till Bromma (även till den skrev Peter Magnusson manuset), 2014
 • 10 000 timmar, 2014
 • Micke & Veronica, 2014
 • I nöd eller lust, 2015
 • Tills Frank skiljer oss åt, 2019

Peter Magnusson medverkade i Fångarna på fortet under säsong 14 då han tog över efter Lasse Brandeby som mannen i tornet.

Peter Magnussons tv-debut

Peter Magnusson har en gedigen lista över sina medverkanden i olika tv-program och tv-serier sedan 2001. Han debuterade i tv tillsammans med kollegan David Hellenius. Peter Magnussons och David Hellenius humorprogram hette Pyjamas och sändes under tre säsonger 2001–2002. 

Peter Magnusson har också uppträtt naken i serien ”Sommaren med släkten”. I avsnittet blir Peter Magnussons karaktär inbjuden till grannarna som är naturister. Det hela slutar i nakenbrottning. I Expressen förklarar Peter Magnusson att ”Man koncentrerar sig och jobbar. Fast med dinglande tuttar och snorrar här och där förstås”.

Förutom programmen ”Pyjamas” och ”Sommaren med släkten” har Peter Magnusson medverkat i flera andra program. Här kommer ett urval:

 • Idol, TV4 2004
 • Stadskampen, TV4 2005
 • Hey baberiba, TV4 2005–2006
 • Fredag hela veckan, TV4 2007
 • Blomstertid, 2009
 • Fångarna på fortet

År 2019 var Peter Magnusson med i På spåret, och 2022 medverkade han i Masked singer Sverige. Det är idag oklart om Peter Magnusson planerar en ny serie eller inte. 

Peter Magnussons hemlighetsfulla privatliv

Peter Magnusson är sparsam med information om sitt privatliv. Det man vet är att Peter Magnusson inte har någon fru. Men han har en dotter tillsammans med Ida Bergfeldt. 

Peter Magnusson har Charles som mellannamn, och han bor i Vasastan i Stockholm. Han är 47 år gammal.

Magnus Westin

Tillbaka till toppen