Hem » Smart Switch – flytta media mellan mobil och dator

Smart Switch – flytta media mellan mobil och dator

Har du haft filer på din mobil som du behövt behandla på din dator? Eller kanske du haft bilder på datorn som du velat visa någon på mobilen? Att flytta filer mellan en dator och en mobiltelefon kan ibland vara en krånglig process. Teknikjätten Samsung har presenterat en lösning på detta i form av produkten Smart Switch. Men vad är egentligen Smart Switch?

Snabba fakta om Smart Switch

Vad?En produkt för att överföra filer från telefon till dator
Var?Där appar finns
Varför?För att få en smidig lösning på problemet med att flytta filer
Pris?Gratis

Samsung Smart Switch har lösningen på fil-flytten

Använder du dig av ett och samma operativsystem och tillverkare av både mobil och dator kan det ofta vara enklare att överföra information mellan olika enheter. Så kan till exempel fallet vara om du har Apples produkter, i form av en Macbook eller Imac samt en Iphone.

Men om du har en PC och en androidtelefon kan det vara krångligare att få tekniken för flytt av filer att fungera. Fildelning bygger ofta på koppling via bluetooth, och det gäller att få produkterna att hitta varandra samt att kommunicera med varandra, vilket inte alltid är så lätt.

Ibland uppstår även konflikter mellan olika programvaror, eller så kan det vara svårt att hitta de flyttade filerna. Samsung Smart Switch är en smart app som trådlöst eller med USB låter dig överföra filer från din mobil till din dator. Ett efterlängtat verktyg som kommer att spara mycket tid.

Samsungs Smart Switch app hjälper dig på vägen

Oftast kan du använda din Smart Switch applikation genom den trådlösa tekniken. Men ibland kan du behöva koppla ihop enheterna med till exempel en usb-c kabel. Så kan vara fallet om du behöver överföra information från en äldre mobiltelefon till en ny enhet.

Samsung Smart Switch fungerar för de flesta android-telefoner, men Smart Switch kan även nyttjas tillsammans med iphone. Samsung Smart Switch app är gratis, du kan beställa kittet med medföljande adapter direkt på Samsungs hemsida.

Att erbjuda lösningen gratis innebär naturligtvis en stor fördel för Samsung, och gör det lättare att locka över kunder till Samsung. Det gör att steget för den som vill byta mobilleverantör upplever att det inte blir lika kostsamt, varken i tid eller pengar, vilket givetvis gynnar Samsung.

På så sätt kan man få kunder att ta det slutgiltiga beslutet att byta leverantör av mobiltelefon.

Använd Samsung Smart Switch med din pc

Som nämndes i inledningen är Smart Switch även en utmärkt lösning när du vill flytta filer och information från en mobiltelefon och över till en dator. Kanske vill du till exempel redigera och bearbeta bilder du tagit på mobilen i datorns bildbehandlingsprogram?

Med Samsung Smart Switch blir arbetet mycket lättare. Samsung Smart Switch fungerar utmärkt med de flesta pc. Det gör att du smidigt kan flytta över dokument från din telefon för att kunna bearbeta dem efter eget önskemål i din dator. Många gånger krävs det resurserna hos datorn för att kunna bearbeta dokument och filer på det sätt man önskar.

För att överföringen mellan din telefon och dator skall fungera, måste du ladda ner smart switch till både pc och telefon. Det är för att båda enheterna skall kunna kommunicera kring filöverföringen med varandra. När du väl gjort detta är du redo att börja överföra alla de dokument du önskar.

Var gör jag min nedladdning av Smart Switch?

Som vi nämnde i inledningen kan du beställa ditt Smart Switch kit direkt från Samsungs hemsida. Du får då medföljande kabel för överföring. Själva appen kan du också ladda ner från Samsungs sida. Du kan med andra ord komma igång med din dokumentöverföring redan idag.

Tekniken inom filöverföring går blixtsnabbt. Inom några år kan vi säkert förvänta oss andra innovativa lösningar för att flytta dokument, appar och filer mellan olika enheter. Behovet av att kunna göra detta på ett snabbt och säkert sätt ökar hela tiden i takt med att den digitala transformationen går snabbare och snabbare.

Se till att du själv ligger i framkant genom att utnyttja de möjligheter som finns redan idag. Genom att dra nytta av den senaste tekniken kommer du att ha fördelar både i ditt arbetsliv men även privat då du praktiserar din hobby eller arbetar med frilansuppdrag.

Bästa med Samsung Smart Switch:

  • Fungerar med de flesta android-mobiler
  • Kan användas med Mac IOS
  • Snabbt och säkert
  • Ger stor flexibilitet

Magnus Westin

Tillbaka till toppen