Hem » Vad är klockan i kalifornien

Vad är klockan i kalifornien

Förstå vad är klockan i Kalifornien

Så gott som alla har en idé om Kaliforniens placering på världskartan. Men vad är klockan i Kalifornien? Det kan vara lite förvirrande eftersom Kalifornien, USA, ligger i Pacific Standard Time (PST), vilket innebär att de är 8 h bakom Coordinated Universal Time (UTC-8).

Tidszonen i Kalifornien

Tidszoner kan vara förvirrande, särskilt när du reser eller ska kommunicera med någon som bor i en annan zon. Tack vare tidszoner kan klockan vara helt olika samtidigt på olika platser runt om i världen. California tillhör Pacific Time Zone.

Den specifika tiden i Kalifornien beror på året, eftersom USA använder något som kallas för sommartid, vilket betyder att de ställer fram klockan en timme på våren och tillbaka en timme på hösten.

Med tanke på tidszonsskillnaderna runt om i världen kan det bli problem om du vill ha synkroniserade möten, planera ett samtal till någon i Kalifornien, eller kanske bara undrar ”vad är klockan just nu i Kalifornien?” .

Dags att göra någonting åt detta!

Cities in California Time Zone Daylight Saving
Los Angeles PST March – November
San Francisco PST March – November
San Diego PST March – November
Sacramento PST March – November

En enkel lösning för att hålla reda på tiden i Kalifornien kan vara att använda en app eller en webbplats som hjälper till att konvertera tider mellan olika tidzoner. Med dessa verktyg kan du lätt hitta svaret på frågan ”Vad är klockan i Kalifornien?” utan att behöva göra komplicerade uträkningar själv.

Vare sig du planerar en resa till soliga Kalifornien, ska ha ett affärssamtal med en kollega där, eller helt enkelt är nyfiken, är det alltid bra att veta vad klockan är i Kalifornien. Följ med på vår guide, förstå PST och anpassa dig utan problem!

Magnus Westin

Tillbaka till toppen