Hem » Vad är klockan i london

Vad är klockan i london

Vad är klockan i London?

När du reser eller bor i en annan tidszon än den du vanligtvis befinner dig i, kan det bli svårt att hålla reda på tiden. En vanlig fråga som ofta ställs är ”Vad är klockan i London?” Detta beror på att London är en av de mest betydande städerna i världen och ofta används som referenspunkt internationellt.

London ligger i den Västeuropeiska tidszonen (Western European Time – WET) vilket innebär att de har Greenwich Mean Time (GMT) från slutet av oktober till slutet av mars. Efter mars och fram till oktober har de British Summer Time (BST), vilket motsvarar GMT+1.

Hur kan jag hålla reda på tiden i London?

Det finns flera digitala hjälpmedel tillgängliga för att hålla reda på vad klockan är i London. Många smartphones och datorer har funktioner där man kan lägga till flera klockor från olika tidszoner.

Tjänst Funktion Användning
World Time Buddy Visar tiden i olika tidszoner Används för att jämföra flera tidszoner samtidigt
Time.is Kontrollerar datorns klocka mot en atomklocka Se den exakta tiden i vilken tidszon som helst
Google Sök efter ’tid i London’ Används för att få omedelbar tidinformation
Smartphone Inställningar för världsklocka Följ tidpunkterna för olika tidszoner på din telefon

I tillägg till dessa verktyg, kan det vara användbart att förstå hur tidskillnaden mellan Sverige och London ser ut. Om London är i GMT, är London en timme bakom Sverige. När London växlar till BST (sommartid), har London och Sverige samma tid.

Oavsett var du befinner dig i världen, vänligen observera att det alltid är viktigt att dubbelkolla aktuell lokal tid, särskilt om du planerar att resa eller har ett viktigt möte i London.

Magnus Westin

Tillbaka till toppen