Hem » Cleo Kinnaman – från tatuerare till konstnär

Cleo Kinnaman – från tatuerare till konstnär

Cleo Kinnaman, född Wattenström, har efter skilsmässan från Joel Kinnaman bestämt sig för att byta efternamn igen – och börja dejta tjejer! Med tatueringar från topp till tå har Kinnaman länge varit känd som tatuerare och för sin tatuerade kropp. Nu har hon flyttat fokus från att tatuera till måleri, och hon skapar tavlor i stor skala, med en ovanlig ingrediens på sin palett. 

Snabba fakta om Cleo Kinnaman:

Namn: Cleo Kinnaman (än så länge)
Ålder: 30 år
Bor: LA
Jobbar som: Konstnär/tatuerare/influencer

Vem är Cleo Kinnaman?

Vem är Cleo Kinnamann? Det är inte lätt att veta.. Många influencers delar med sig av allt, sina hem och familjer, sina kroppar och psykiska måenden. Men Kinnaman hör till den hemliga sorten. På sin Instagram har hon 210 000 följare. Här syns många bilder på tatueringar hon gjort åt andra, i hennes karakteristiska stil med realistiska kvinnoansikten. Flödet är även fyllt av bilder på Kinnaman själv, till exempel iförd den vinröda lädersuiten hon designat i ett samarbete med Na-kd eller en stilren svart bikini som visar hennes egna vältatuerade kropp. 

Den tatuerade kroppen

Som följare får man inte komma in under huden – men ofta under kläderna på Kinnaman. “She’s the fantasy of many men” sa tatueraren Jen the Ripper i en intervju för ett par år sedan, angående Cleo Kinnamans välskapta och mycket tatuerade kropp. 

Hennes kropp är rejält exponerad i vissa bilder på Instagram, och kanske kan det vara så att den nakna kroppen blir avdramatiserad när man arbetar som tatuerare, och speciellt om man som Kinnaman har gjort sin egen hud till ett konstverk. Kinnaman gjorde sin första tatuering, på sig själv, redan när hon var 14. Idag har hon fått mycket uppmärksamhet för sina tatueringar – och vid ett tillfälle av ingen mindre än superstjärnan Rihanna. 

Några av Cleo Kinnamans tatueringar på egna kroppen:

  • Marilyn Monroe
  • Salvador Dali
  • Kurt Cobain
  • Al Capone
  • En uggla
  • Blommor

Cleo Kinnamans tavlor

Men Cleo Kinnaman är mer än ett vackert ansikte och Joel Kinnamans exfru. Hon är även konstnär. I soliga Los Angeles där hon bor sedan ett par år tillbaka, är Kinnamans främsta fokus på sina tavlor – även om hon fortfarande gör en del tatuerarjobb. På sin Instagram poserar hon ofta stolt framför sina konstverk, i hemmen hos de nya ägarna. 

Det är stora tavlor som föreställer mörka kvinnoansikten på vit botten. I sin konst använder hon sig av olika tekniker och material. Hon blandar olja, akryl, kol och pasteller. Ett av de material som hon brukar inkorporera i sina målningar,  sticker däremot ut en aning. Cleo Kinnaman kallar det för “hemliga lager” i sina porträtt, och det är inget mindre än DNA från de avporträtterade personerna. 

Att blanda in en del av den verkliga människan i färgen som hon målar tavlorna med, ger verken ytterligare en intressant dimension. Cleo Kinnaman skriver på sin hemsida att hon genom sin konst vill förmedla samhörigheten människor emellan och att vi alla egentligen är samma –  oavsett utseende och klass.  

Cleo Kinnaman dejtar tjejer

Hur går det med kärleken då? Cleo Kinnaman och Joel Kinnaman skilde sig 2018 efter att ha varit gifta i fem år. Paret är fortfarande goda vänner och har fortsatt att umgås. Cleo Kinnaman har uppgett att en av anledningarna till att de bestämde sig för att gå skilda vägar, var för att de ville olika saker, och för att hon föredrar kvinnor. 

Joel Kinnaman är sedan 2021 i en relation med modellen Kelly Gale. Cleo Kinnaman, däremot, verkar inte ha någon flickvän än. Söker man på “Cleo Kinnaman girlfriend“ får man däremot upp en hel del bilder på Cleo med diverse tjejer. Att hon börjat dejta igen efter pandemin, det har hon erkänt i podcasten “Nu börjar livet”. 

I podcasten berättar hon även att det är dags att byta efternamn igen, till sin mammas namn. Vi får önska henne lycka till med dejtandet. Inte för att hon behöver det, vem hade kunnat motstå Cleo Kinnaman?

Magnus Westin

Tillbaka till toppen