Hem » Stad i belgien 5 bokstäver

Stad i belgien 5 bokstäver

Om vi överväger ”stad i belgien 5 bokstäver” så kommer genast den charmiga staden Brüge att tänkas på. Beläget i västra Flandern, har Brüge en rik historie och vacker arkitektur vilket gör den till ett populärt resmål för turister.

Historien om Brüge

Brüges historia sträcker sig tillbaka till första århundradet f.Kr., då det var en keltisk bosättning. Under medeltiden blommade staden upp tack vare dess strategiska position vid havet. Dess kanaler och hamnar gjorde den till en handelscentrum och gav förmögenhet till sina invånare.

Turism i Brüge

Idag fortsätter Brüges rika historia att locka turister från hela världen. Med sin välbevarade medeltida arkitektur, sina pittoreska kanaler och sina berömda spetsverkstäder, är det ingen överraskning att staden blir rankad högt bland Europas mest önskvärda turistdestinationer.

I tillägg till detta erbjuder staden även rad olika museum, konstgallerier och marknader som får besökare att återkomma gång på gång.

Sevärdheter Läge Öppettider
Belfry of Bruges Markt 7, 8000 Brugge, Belgien 09.30–18.00
Museum Groeninge Dijver 12, 8000 Brugge, Belgien 09.30–17.00
Church of Our Lady Bruges Mariastraat, 8000 Brugge, Belgien 09.30–17.00
Stadhuis Burg 12, 8000 Brugge, Belgien 09.30–17.00

För tillfället skulle vi rikta in oss på staden Brüge när vi sökte på ”stad i belgien 5 bokstäver”. Med dess rika historia, vackra arkitektur, och avkopplande atmosfär, är det lätt att se varför denna stad lockar så många besökare varje år.

Hoppas vi ses snart i Brüge!

Magnus Westin

Tillbaka till toppen